Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Ο Θοδωρής Σταθόπουλος στο In-Showbiz


Τον Θοδωρή Σταθόπουλο τον θυμόμαστε από την παρουσίαση του LifeStyle στο Alter μαζί με την Νίκη Κάρτσωνα. Τις τελευταίες μέρες τα blogs κρίνουν την επιλογή του να αλλάξει καριέρα και να ασχοληθεί με τον χορό σε gay-bar. Ο ίδιος απάντησε σε όλους και μίλησε και σε εμάς για την ζωή του, την επιλογή του αυτή, την τηλεόραση στις μέρες μας και τα μελλοντικά σχέδιά του.


-Πρώτα απ' όλα θα ήθελα να μου πείτε πως είχε προκύψει η συνεργασία με το alter πριν από μερικά χρόνια.
-Ήταν το 2003. Εργαζόμουν τότε στην εκπομπή της Μαρίας Σταματέρη, Gala. Τότε στο Alter
ετοίμαζαν το LifeStyle και μου πρότειναν να είμαι μέλος της συντακτικής ομάδας με περισσότερα χρήματα κι έτσι δέχτηκα.

-Μετά το κλείσιμο του καναλιού, για πόσο καιρό συνεχίζατε να ψάχνετε δουλειά στον χώρο;
-Έκανα τηλέφωνα σε όλους τους γνωστούς που είχα και για δύο χρόνια περίπου έψαχνα να βρω δουλειά σαν δημοσιογράφος. Αλλά
η απάντηση δυστυχώς ήταν πάντα η ίδια "αυτή την εποχή δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, αν προκύψει κάτι θα σε ενημερώσουμε".

-Πόσο γρήγορα ήρθε η απάντηση στην πρόταση να δουλέψετε ως χορευτής στο gay-bar;
-Η αλήθεια είναι ότι δεν το σκέφτηκα καθόλου γιατί εκείνη την περίοδο ήταν η μόνη επαγγελματική πρόταση που είχα και για να είμαι ειλικρινής μου άρεσε και σαν ιδέα.

-Περιμένατε όλη αυτή την αναστάτωση που δημιουργήθηκε στα blogs;
-Όχι δεν περίμενα να γίνει όλο αυτό που έγινε γιατί πολύ απλά δεν πιστεύω ότι αποτελεί είδηση το ότι ένας δημοσιογράφος αποφάσισε να ασχοληθεί με κάτι άλλο.


-Όσο δυναμικά κι αν αντιμετωπίσατε το θέμα, υπήρξε κάτι που να σας ενόχλησε;
-Με ενοχλεί γενικά η υποκρισία και το γεγονός ότι όταν δεν ενοχλεί κανέναν αυτό που κάνεις γιατί θα πρέπει να δέχεσαι όλη αυτή την κριτική.

-Γιατί πιστεύετε ότι μία μεγάλη ομάδα ομοφυλόφιλων στην Ελλάδα δεν δέχονται τον εαυτό τους έτσι όπως είναι και προτιμούν να κρύβονται;
-Δεν θέλω να κρίνω γιατί κάποιος μπορεί να μην δέχεται αυτό που είναι. Το θέμα είναι πολύ λεπτό και ο καθένας ξέρει καλύτερα γιατί κρύβει την πραγματική του ταυτότητα.

-Αν σας γινόταν πρόταση για τηλεοπτική δουλειά στο χώρο του life-style θα αφήνατε το τωρινό σας επάγγελμα;
-Αν μου γινόταν μια πρόταση που θα άξιζε κυρίως οικονομικά, γιατί όλες οι προτάσεις που μου είχαν γίνει ήταν για να δουλεύω σχεδόν τσάμπα, τότε, ναι, θα άφηνα το τωρινό μου επάγγελμα.

-Με τα δεδομένα του σήμερα πως κρίνετε την τηλεόραση; Εσείς παρακολουθείτε;
-Βλέπω αποσπασματικά. Θεωρώ ότι εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων η ελληνική τηλεόραση δεν έχει τίποτα να δείξει. Είναι η ίδια όπως πριν από δέκα χρόνια.

-Ποια είναι τα σχέδιά σας για το προσεχές χρονικό διάστημα;
-Η αλήθεια είναι ότι δεν κάνω σχέδια γιατί απλά απογοητεύομαι κάθε φορά που δεν πραγματοποιούνται. Εκείνο που αρχίζει να γίνεται είναι ότι έχω προτάσεις σαν χορευτής και από events στο εξωτερικό και σκέφτομαι να τις δεχτώ. Επίσης, τους τελευταίους δύο μήνες ασχολούμαι με το promo και τις δημόσιες σχέσεις σε djs και performers που δουλεύουν κυρίως στο εξωτερικό.


Συνέντευξη/επιμέλεια άρθρου: Δημήτρης Μπαγετάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια: